Vrienden in Concert – NS

NS Vrienden in Concert - Photo © Carolien Geurtsen

Edsillia Romley en Berget Lewis

Het NS Vrienden in Concert vond vandaag plaats in de grote hal van het Centraal Station Leiden.
Auteurs en muziekanten die in het kader van de boekenweek voorlazen uit eigen en elkaars werk en daaruit ook werk speelden en zongen.
Op Nico Dijkshoorn na, trad iedereen op met een vriend of vriendin. Passend bij het boekenweekthema, allemaal al langer door vriendschap verbonden.
Een mooie opzet die voor verrassingen zorgde, met wel het manco van de akoestiek van de locatie en toch ook een niet  makkelijk te verwarmen publiek.

Thuiswedstrijd voor Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn opende het bal en de zuurpruim van weleer stond daar zowel prettig naturel te spreken als adequaat scherp voor te lezen uit Verder alles Goed, zijn speciaal voor de boekenweek geschreven bundel, met klem geen essay!
Zijn voorgedragen Brief aan Slager van der Zon muntte uit in verfijnd sarcasme.

NS Vrienden in Concert - Leiden Text & photo ¸ Carolien Geurtsen

Arthur Japin en Sara Kroos - Chemistry still there

Arthur Japin en Sara Kroos zijn ooit van toevallig samenwerkende collega’s tot  innige vrienden en geliefden overgegaan en hebben zich inmiddels in volle tevredenheid weer losgekoppeld tot dikke vrienden en collega’s. Dus zong Sara vol vuur de prachtige teksten van Arthur en las hij voor uit haar boek.
Dat smaakt naar meer en wie weet, komt het daar ook daadwerkelijk van. Japin had het over een CD met zijn twee. Hij las ook nog een vers van de pen stuk voor wat hij vanmorgen geschreven had voor zijn in september uit te komen roman.

NS Vrienden in Concert - text & photo © Carolien Geurtsen

Kluun en Dorine Wiersma

Edsilia Romley en Berget Lewis met achtergrond koor/danseressen kregen de menigte een beetje in beweging en Kluun en Dorien Wiersma, allebij van The Nightwriters, joegen elkaar tot vreugde van het publiek mooi naar grote hoogte. Beide koppels zijn echt aan elkaar gewaagd.

Climax in de sax

Ook al werd de middag afgesloten met Herman Brusselmans en Tom Lanoye, de climax was toch het optreden van vader en dochter Dulfer, geboren vrienden voor het leven en beiden muzikanten van internationaal kaliber die zich niet wilden neerleggen bij het wat terughoudende publiek.
NS Vrienden Concert - Boekenweek Leiden Photo © Carolien GeurtsenHans Dulfer dook als eerste spelend en dansend het publiek in en blies vlak onder mijn neus een deun, geen ontkomen aan.
Candy Dulfer volgde  nog net niet stage divend zijn voorbeeld, zocht ook aldoor contact met het publiek en wilde eigenlijk naar boven waar het ook zwart zag van de mensen.
Ze zocht tevergeefs naar een roltrap en blies zichzelf tenslotte weer terug richting het podium om het gepassioneerde gezelschap van haar vader weer op te zoeken.

Wat bij alle optredende artiesten opviel was het zichtbaar genoegen wat ze hadden in de uitvoeringen van elkaar én in het samenspel.

Daarna werd er nog lang in den rij gewacht om door de auteurs bij de AKO boeken te laten signeren, maar toen waren wij alweer onderweg  naar het Utrechtse.

Hieronder het wielergedicht wat Tom Lanoye voorlas. Door de belabberde accoustiek in de stationshal lijkt het wel een geluidsopname uit de jaren vijftig te zijn. Hij kan vast wel opgeschoont worden, maar daar ben ik te ongeduldig voor. Wie weet binnenkort nog een gemasterde versie eronder.

Advertenties

2 reacties on “Vrienden in Concert – NS”

  1. […] Op Nico Dijkshoorn na, trad iedereen op met een vriend of vriendin. Passend bij het […] » ZielsgenotENpijn […]

  2. Annemieke schreef:

    Lijkt me n inspirerende dag geweest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s