Tussen twee vuren – #WOT 11

Crisis, what crisis? ~

Paniekvoetbal, angsten bezweren, mensen die van gebouwen afspringen, deze keer niet omdat ze  in brand staan, maar omdat ze het financieel niet trokken, ze al hun investeringen verloren hadden en ’s avonds niet meer thuis durfden te komen.
Een andere vorm van zelfdoding, mogelijk even onvrijwillig als mensen die wel van een brandend gebouw springen.
Het water dat aan de lippen komt vanuit financiële oorzaak en tot emotionele kortsluiting en tunnelvisie leidt, meest gepaard gaand met de wanhoop van geen enkele andere uitweg meer zien dan springen… terwijl, als je je durft te laten vallen op de figuurlijke manier, er vaak heel wat meer mogelijk blijkt, vaak.
Maar uit angst voor gezichtsverlies, ook naar de familie, het gezin, en een gevoel van falen, de kortste en eenzame weg kiezen, die naar de plavuizen.

Deze post is geïnspireerd door de Write On Thursday van Karen Ramaker. #WOT.
Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier!

Crisis * is het omslagpunt, waarbij de conjunctuurgolf een neerwaartse beweging maakt. Daarom wordt dit punt ook wel een recessiepunt genoemd. (korte) Periode van ernstige ontwrichting van het staatkundig, sociaal-economisch en/of cultureel leven.

Advertenties

11 reacties on “Tussen twee vuren – #WOT 11”

 1. ruudketelaar schreef:

  Goed om het breder te trekken! Er is natuurlijk altijd een persoonlijk verhaal, maar de verbinding tussen die verhalen zichtbaar maken is ook soms nodig. Mooi!

 2. […] niet trokken, ze al hun investeringen verloren hadden en ‘s avonds niet meer thuis durfden … Verder lezen → » Carolien Geurtsen […]

 3. carel de mari schreef:

  het is maar hoe je ermee omgaat

  • en dat klinkt bijna als een oordeel, maar ik zal niet gelijk oordelen…

   je hebt absoluut gelijk én sommige combinaties van omstandigheden kunnen mensen heel machteloos doen voelen. Wanhoop is een akelige staat van zijn….en tunnelvisie en out of the box denken is een mate van veiligheid en rust voor nodig die bij stress ver te zoeken is…

 4. het feit dat er zelfmoord gepleegd word alleen om gezichtverlies is natuurlijk vreselijk, natuurlijk is er veel mogelijk
  mooi gezegd
  (heb anders ingelogd, kijken of het nu wel lukt, 4e poging 🙂

  • jeemp wat goed dta je tot 4x toe doorgezet hebt, ik heb het ook wel eens gehad. geen idee waar dat aan ligt. Maar je bent er. Dank voor je respons en je comliment!

   En Ja, een kat in het nauw krijgt tunnelvsie… akelig….

 5. Mooi omschreven. Mijn complimenten!! 😀

 6. Zolang we met elkaar blijven communiceren, zolang zal er ‘zin in leven’ zijn . . .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s