Lingerie in plaats van aanrecht (52)

80 deuren verder (52) Friends

Vrouwen in Saoedi-Arabië Vrouwen achter het stuur

Het interview waar Hassnea in Vrouwen in de slipstream naar verwijst, heb ik gezien.
Ik vond het toen uiterst hoopvol en vooruitstrevend overkomen, voor dat land dan.
De Saoedische Koning Abdullah had net de troon bestegen en het gesprek ging op dat moment over het rijverbod voor vrouwen. Maar in tegenstelling tot wat de koning in 2005 suggereerde, is de Saoedische samenleving, en ogenschijnlijk niet alleen de mannen, er nog steeds niet klaar voor, vrouwen achter het stuur. .
Als zoethoudertje mogen ze nu wel lingerie gaan verkopen, en al klinkt dat wat bezopen in één zin, het lijkt mij heerlijk als je je goodies bij een vrouw mag afrekenen, dat dan weer wel.
Maar het blijft natuurlijk onvoorstelbaar beperkend als je je als vrouw alleen door een chauffeur mag laten verplaatsen. Long way to go.
Manal al-Sharif  is boegbeeld geworden van het protest tegen het verbod door een filmpje op You Tube te zetten met haarzelf achter het stuur.

Onvoorwaardelijke Liefde, is dat in Godsnaam

In een periode van achterlaten, opruimen en daarmee hoofdstukken en deuren sluiten, heb ik op dit moment ook allesbehalve het gevoel zelf achter het stuur te zitten. Het is regelmatig onoverzichtelijk en bij momenten ronduit paniek in de tent, want er is nog geen woonruimte en er liggen nog heel veel zaken om te regelen, maar gelukkig gaan er  ook constant nieuwe deuren open en komen oude vrienden en nieuwe mensen daardoorheen mijn leven binnenwandelen. Yvon is daar ook zo iemand van. We delen niet alleen onze liefde voor muziek, maar ook die voor integriteit en vriendschap, en voor unconditional love,, in de meest ideale vorm ook wel Metta genoemd. Ik ben geen praktiserend Boeddhist al blijk ik er keer op keer heel veel affiniteit mee te hebben, in mijn woordeboek  is onvoorwaardelijke liefde die liefde die de ander gunt in vrijheid te groeien waar dat pad ook heen leidt, en voelbaar als liefdevol herkenbaar blijft bestaan. Wat niet betekend dat je dat gevoel niet tijdelijk kwijt kunt zijn door wat er in de praktijk gebeurt. Niks heiligs aan dus. Maar tegelijk ook weer wel.  Alleen een aardse variant, vrij en in grote lijnen zonder voorwaarden.

Houden van zonder achter het stuur te mogen, is voor mij geen houden van. Gelukkig heeft niemand mij ooit verboden te rijden. Al valt het me nog zwaar af en toe, ik kruip er weer achter. Voorzichtig. Maar vooral de fiets op, heeft ook een stuur en dat kan dan gelukkig in Nederland wel.
Terwijl ik de spellcheck hieroverheen haal, vermeld het journaal dat koe Yvonne na drie maanden weer teruggevonden is. Was van eenzaamheid over het hek gesprongen. Timing is everything. Ik hou van de grapjes van het Universum.

Op 9 oktober geeft Yvon haar allereerste theater concert in de Meerpaal in Dronten. Ik hoop dat ik er bij kan zij – Het staat in ieder geval genoteerd. Net als de free download van het nummer  “Friends”

80 dagen lang een andere deur om open te doen, tegen te trappen, mijn neus tegen te stoten of aan voorbij te gaan. 80 deuren totdat die ene op 1 oktober voor de laatste keer dichtvalt. Met beeld en geluid. Hier begon het: Open Deuren: Limit to your love

Alle muziek is te vinden op de Playlist “80 deuren verder”
en dank zij Geert @graat nu ook op Spotify.

Ik vind het leuk om feedback te krijgen!

Advertenties

2 reacties on “Lingerie in plaats van aanrecht (52)”

  1. José schreef:

    Metta is soms prachtig en vanzelfsprekend aanwezig. Maar vaak ook zo heel erg moeilijk, vooral metta voor jezelf! Want daar begint het mee…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s