Afgrondige afkeer van cijfers (47)

80 deuren verder #47  Diva

(S)Irene(S)

Een rustige zondagmorgen begint voor mij de laatste weken met wakker worden in een Andere Wereld. Vandaag met Ursul De Geer en onmiddelijk gevolgd door Irene. Een rondje CNN en Internet nieuws wordt verloren door de eerste. Ik ben benieuwd of Boris Dietrich verslag is kunnen blijven doen vanuit zijn huis in New York, wat ook hij wil Irene daar opwachten, net als wat andere ‘eigen-wijzen’. Would I stay or Would I go? I don’t Know.


Noodklok luidt sowieso wereldwijd

Noodweer bereikt New York en iedereen is nu op zichzelf aangewezen, zei de in het oog van de orkaan aanwezige verslaggeefster. De hulpdiensten van Ocean City Maryland rukken niet meer uit.  Ze kunnen geen wagens meer sturen vanwege het noodweer. Nobody in or out.
De waarschuwing die ook tijdens de evacuatie werd gegeven. Walk op de vierkante meter.
Een langzaam voortbewegend natuurfenomeen met een vrouwennaam en een breedte van 150 km.
Haast onvoorstelbaar, maar ook Irene werkt mee aan, doet toch de wereld slow motion ‘wennen’  aan dat we op de vierkante hectomete niet zo heel erg veel te vertellen hebben.
De komende 24 uur zal Irene ‘afzwakken’ tot een Tropische Storm met zware wateroverlast door non-stop regen. Ook te volgen op @CNNWeather.
Een sjamane waar ik ooit eens wijze lessen van  kreeg, beweerde: “There is no such thing as bad weather, there is only bad clothing”. Dan hebben we nog heel wat te leren over clothing, mogelijk moet de soort mens om te overleven toch ook meer ondergronds gaan, of kunnen gaan. En dan weer getest op aardbevings resistentie…. Herbevolken van Ondergrondse Steden als in Cappadocie  misschien. Maar ja, resultaten in het verleden zijn geen garanties voor de toekomst.

Liefde is… doorklimmen en dan samen genieten van het uitzicht

Een mailtje vanmorgen van mijn tante, die bijna 65, even het reisschema de komende maand van haarzelf en mijn oom doorneemt, doet me weer denken aan Ursul, of liever gezegd zijn vader, in Brief aan Mijn Jongere Ik. “Advies over relaties:  “En Geertje, ga er dan ook helemaal voor. Toen ik weer eens een relatie had beëindigd zei een acteur, die 35 jaar getrouwd was, tegen me: ‘Ik ben met mijn vrouw de berg opgegaan. Het was een lange en zware tocht vol ontberingen maar toen we de top hadden bereikt keken we uit over een prachtig en vruchtbaar dal waar het heerlijk leven is´. Jij zult daar nooit komen. Jullie jongeren gaan wel met je meisje de berg op, maar na een tijdje wordt het je te zwaar en ga je weer naar beneden en dan met de volgende naar boven.” Fantastisch als iemand naast je blijft lopen, ook als het slecht weer is, of de helling beoorlijk stijl. He just called to say I love you and he ment it from the bottom of his heart.

Ode aan Inventiviteit

Met dat ik dit opschrijf, valt de nieuwe Ode in de mailbus, met de nogal controversiële visie van Ode’s eindredacteur Marco Visser op overbevolking,  ook in Premtime te zien. Hij zegt: “Dat de wereld ‘overbevolkt’ is, is eenvoudigweg niet waar. Slechts uiterst kleine gebieden van deze planeet worden door mensen bewoond. Met vastberadenheid en de juiste visie kan het huidige bevolkingsaantal probleemloos nog met honderd worden vermenigvuldigd”. 
Dat intrigeert me genoeg om straks het hele interview te gaan beluisteren. Ik hoor gezang onder de douche, tijd om op te staan en de IB 2010 in te gaan kloppen. Met straks op de achtergrond NTR Podium vanaf de Uitmarkt. Ter aanmoediging begint I gotta Feelin’  Fijn zo’n playlist.

80 dagen lang een andere deur om open te doen, tegen te trappen, mijn neus tegen te stoten of aan voorbij te gaan. 80 deuren totdat die ene op 1 oktober voor de laatste keer dichtvalt. Met beeld en geluid. Hier begon het: Open Deuren: Limit to your love

Alle muziek is te vinden op de Playlist “80 deuren verder”
en dank zij Geert @graat nu ook op Spotify.

Ik vind het erg leuk om feedback te krijgen!

Advertenties

4 reacties on “Afgrondige afkeer van cijfers (47)”

 1. Peter Pellenaars schreef:

  Mooie metafoor over relaties door vader De Geer. Die had ik nog nooit eerder gehoord en kan me er eigenlijk best wel in vinden.
  Die stelling over bevolkingsdichtheid is ook wel prikkelend en zet aan tot denken. Als je bedenkt dat Nederland en Australie zowat dezelfde bevolkingsgrootte hebben, dan zit er misschien wel wat in. Mits we in staat zijn onherbergzaam gebied bewoonbaar te maken.

 2. Anouk Holthuis schreef:

  Ik houd van zulk soort gedachten over liefde, zoals de metafoor van de Geer. Soms heb ik dat idee namelijk ook, dat tegenwoordig veel mensen ‘te’ gemakkelijk omdraaien in de liefde als het even zwaar wordt. Dat onvoorwaardelijke liefde een schaars goed is geworden. Maar ook dat is misschien weer te makkelijk gezegd…

 3. Julien schreef:

  Mooie metafoor hoor; geeft meteen prachtig weer wat voor een verscheurende verwarring er optreedt als een van de twee de berg af dondert, getroffen door een levensdodende lawine. Ga je achter de gevallene aan, blijf je –verlamd van angst- staan, of zet je door op een ogenschijnlijk zinloos en eenzaam geworden tocht?

  En hoe toepasselijk je gekozen aria. Opgenomen in het Theatre Bouffes du Nord; waar Peter Brooke jarenlang theatrale magie placht te maken.

  Vooruit dan maar. Ik vaar naar verre oorden,
  gelijk de nagalm uit de vrome kerktoren
  Daar waar ergens in de sneeuw, wit en koud
  Tussen de wolken van goud
  hoop huist; maar gelijk hoop
  Krijgt ook wanhoop daar haar beloop

  Oh, uit mijn moeders warme stede
  Vertrekt La Wally naar ver van jou
  Heel ver, heel ver van jou
  Naar de wolken van goud
  en wellicht zóekend naar jou
  Om nimmer op haar schreden
  Terug te keren mischien,
  en jou nimmer,
  Nee nimmer te weerzien.

  Ik vertrek, alleen en naar ver van hier.

 4. Wat ongelofelijk prachtig – dank je wel voor deze aanvulling en geweldige bijdrage – fijn!
  xx Carolien


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s