Verwoestenij op Pukkelpop (38)

80 deuren verder #37Brazen Skunk Anansie was aan het optreden op de Main Stage toen het onweer boven muziek festival Pukkelpop (60.000 bezoekers) in Kiewit België gisteren losbarstte.  Een windhoos lichtte een grote tent op waar mensen in schuilden  en grote bomen braken af. Op de Facebookpagina van de groep doet zangeres Skin haar relaas van wat er gebeurde. Fotoreportage van Jan Geloen.

Verslagen en Afgelast

Is het de nachtmerrie van elke ouder om je kind daar te weten waar er zich een ramp voltrekt  en in het ongewisse te zijn, ter plekke was de paniek en daarna de ontreddering verschrikkelijk.
Tijdens de eerste persconferentie werd besloten het avond programma af te lasten maar tot half zes vanmorgen was er nog sprake van het festival vandaag door te laten gaan. Toen bleek dat een vijfde dode te betreuren was en er onder de 65 gewonden nog zeker acht mensen in kritieke toestand zijn, werd de knoop doorgehakt om uit pieteit voor de overledenen en nabestaanden en zij die in angstige afwachting zijn, er een punt achter te zetten.

Social Media in Actie

Alhoewel het festival terrein zelf korte tijd niet ‘in de lucht’ was wegens storingen en de situatie daar erg lang onduidelijk bleef, kwam zodra er weer verbinding mogelijk was, de ‘Twittercare’ vrijwel onmiddelijk op gang. Het was bizar en fantastisch hoe snel via Twitter acties gestart werden met behulp van de hashtags #HasseltHelp en #Hasselthelpt.
Zowel door particulieren als organisaties kwamen talloze aanbiedinge in de vorm van slaapplaatsen maar ook tweets om mensen op te  komen halen met de auto of telefonisch ouders en vrienden op de hoogte te stellen van ongedeerd te zijn. Ook noodtelefoonnummers werden onmiddelijk doorgegeven en op Facebook werd een pagina geopend waarop mensen verzocht werden zich te melden als ze in veiligheid waren.

Lowlands live Nu.nlLowlands revised

Een flink aantal van de bands zouden ook optreden op het ‘tweelingfestival’ Lowlands wat vandaag in Biddinghuizen begint. Van oa Smith Westerns is dat allerminst zeker omdat ook zij tijdens hun optreden door het noodweer verrast werden en het grootste deel van hun apparatuur verwoest is.

Meer live opnames Pukkelpop via de NOS website. Nu de extra nieusuitzending op België één.

Skin: Still at Pukklepop festival after a burning hot sunny day turned into a mini hurricane which hit the stage during our set, a tower fell onto our truck, we had to run for our lives mid-set as hail hit the stage and the wind began to tear it to pieces, we were unable to continue to play, this was the scariest moment I have ever seen or felt in my 20 years of being an artist. The rumour is 5 people died today, my heart goes out to all their families, very sad time. Skin”

Advertenties

One Comment on “Verwoestenij op Pukkelpop (38)”

  1. Antoinette schreef:

    Ik was een fanatiek festivalganger en heb ook pukkelpop eens bezocht. Een festival is in mijn ogen 3 dagen lang feest. Deze beelden zien en horen wat er gebeurt is in Hasselt doet me heel veel. Mijn gedachte zijn bij alle festivalgangers van pukkelpop 2011.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s