Houden van Ceremonie

Posted on september 7, 2009 by Carolien Geurtsen

4 september 2009

Nog maar net een week terug van een fijne werkvakantie in Turkije, geeft hier het weer hier duidelijk te kennen dat wat de natuur betreft de herfst zich niet meer laat tegenhouden. Onstuimig weer, onstuimige tijden. Maatschappelijke onrust en excessen te over. En mag Laura dan wel of niet uit varen, of worden haar ouders zelfs betuttelend uit de ouderlijke macht gezet? The Greed Economy lijkt nu echt aan het eind van zijn latijn en denkelijk mag duurzamer  geluid nu echt doorbreken.

Heb jij al je stem uitgebracht voor afschaffing van de BTW op biologisch eten of vind je dat té onbelangrijk?
Waar gaat jouw aandacht en jouw energie naar toe?
Naar wat en wie reik jij uit? Durf je het leven nog te vieren of verkramp je?

Ooit hoorde ik mezelf zeggen in een les: je moet hoe dan ook het leven vieren om energie te kunnen genereren voor een volgende stap!  Als om dit te illustreren mocht ik begin augustus een “Houden Van”Ceremonie begeleiden, wat een vreugdevolle dag was dat. Waar een 82jarig familielid me tijdens het eten fluisterend vertelde dat ze nog nooit had gemediteerd maar  tijdens de meditatie over Liefde en Verbinding ontroert  ‘een traantje had weggepinkt’ . Wat een cadeau! Mooier compliment kan er niet zijn.

"Houden Van" Ceremony“Houden Van  Ritueel” – In vrijheid verbonden: “Wij zijn gelukkig in de liefde!
Met elkaar en met inmiddels 2 kleine mooie kindjes
wilden we graag een ritueel en feest om de liefde te vieren.We wilden niet trouwen en alles in het NU bevestigen en hebben daarvoor Carolien gevraagd. ” Meer….

Onstuimigheid en verlangen naar eenvoud, twee kwaliteiten die volop in mijn aandacht zijn.
Waar ik mijzelf verheug om me onder te gaan dompelen in “Ode an die Freude” , een opleiding waarin ik mijn fascinatie voor de helende kracht van klank en zang verder kan gaan onderzoeken,  is er tegelijk de opwinding van de voorbereidingen die in volle gang zijn voor het nieuwe seizoen in De Gouden Driehoek: Naast individuele readingsessies en coachingstrajecten zijn daar het healingcentrum wat op 7 september weer de deuren opent, de cursus Meditatie en Zelfhealing die op 14 september start, en de metamorfose workshop Sensuitie op 9 oktober. Als je dit leest is de Readingopleiding ook al weer begonnen.  Voor belangstellenden voor de RO – 2010 die in Januari begint, is een Open Dag op 14 november in Maarssen georganiseerd.

Ook verheug ik me op de samenwerking met Sandra Donselaar, waarmee De Gouden Driehoek haar deuren gaat openen voor Het OntdekkingsAtelier – Reisbureau om thuis te komen, voor kinderen. Je kunt In Wat Bezielt…? nader kennismaken met Sandra en ook meer lezen over onze avonturen die op 3 november beginnen.

Cappadocië

Verder staat er als  beloftevolle teaser een lenteweek in de planning in Cappadocie (Turkije) voor begin mei 2010. Met o.a. energie stromen in grotkerken van de eerste christenen, wandelen in de valleien, bezoek aan ondergrondse steden, sauna en massage en een  bezoek aan whirling derwishes. Wil je je nog even onderdompelen in de wonderlijke schoonheid van dat gebied, lees dan de de column:  Een ander geluid.

Something Unknown

Kijk ook even naar de website van  Something Unknown.
Deze bekroonde documentaire van Renée Scheltema gaan we op  23 september vertonen. Renée is dan een week in Nederland en is er die avond ook bij om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Reserveer tijdig want vol is vol. “A fascinating spiritual  journey into the science behind psychic phenomena” .

The Age of StupidIk wil hier graag ook de film The Age of Stupid onder je aandacht brengen die 22 september in  première  gaat in Tuschinski; een intelligente klimaatfilm.

Brad Pitt, Kofi Annan, Radiohead en Coldplay geven acte de presence tijdens de wereldpremière van de klimaatfilm The Age of Stupid. Maurits Groen MGMC verzorgt op dinsdag 22 september de Nederlandse première in het Amsterdamse Tuschinksi. Maurits, de meest integere en bevlogen Gentle-Man die ik ooit ontmoet heb, zowel over dit onderwerp als op de dansvloer ,  was degene die Al Gore naar Nederland heeft gehaald en staat in de Duurzame 100 van het dagblad Trouw op de 18e plaats.

Heb je vragen of een goed idee waar je over wilt brainstormen, neem dan contact op.
Ook is er gelegenheid om soms een of meer ruimtes in De Gouden Driehoek te huren voor coaching of workshops. En hou de website in de gaten want die krijgt een nieuw jasje. Het wordt tijd! Wie weet tot ziens bij het healingcentrum, Sensuitie de Zelfhealing.
Veel leesplezier en hartelijke groet,
Carolien Geurtsen

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s